Mathias met zijn vrouw Jenny en dochtertje Nell, en zijn broer Bruno bij de winnende pompoen.
Volledig scherm
Mathias met zijn vrouw Jenny en dochtertje Nell, en zijn broer Bruno bij de winnende pompoen. © Wannes Nimmegeers

Wat begon als wedstrijdje met buurman leidt tot grootste pompoen van België: Mathias Willemijns kweekt klepper van 1.024,5 kilo en 6 meter omtrek

Op het Belgisch Kampioenschap pompoenkweken heeft Mathias Willemijns uit Deurle de hoofdprijs weggekaapt. Samen met zijn vrouw en zijn broer kwam hij aanzetten met een exemplaar van 1.024,5 kilo. Toch is dat niet zijn beste prestatie. In 2016 had hij een pompoen van 1.190,5 kilo, en dat is nog steeds het wereldrecord.

 1. Hannes en Freek restaureren verroeste wagen om er 20.000 kilometer mee af te leggen: “Van Engeland tot de Mongoolse Steppe en terug”
  PREMIUM
  Gent

  Hannes en Freek restaure­ren verroeste wagen om er 20.000 kilometer mee af te leggen: “Van Engeland tot de Mongoolse Steppe en terug”

  Bijna 20.000 kilometer afleggen in een auto die sinds 1994 stilstond: een nachtmerrie voor velen, maar een droom voor Hannes Lootens (30) en Freek Goethals (29) uit Gent. Deze zomer trekken ze met hun Wartburg die ouder is dan zijzelf richting de Mongoolse steppe, als onderdeel van de Mongol Rally. De auto is er intussen zo goed als klaar voor, na een grondige opknapbeurt die meer kostte dan de auto zelf.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech