In de bodem van het Wintercircus komen 34 gaten.
Volledig scherm
In de bodem van het Wintercircus komen 34 gaten. © Foto's James Arthur

Warmte uit gaten van 150 meter diep

GENTOp de werf van het Wintercircus is gisteren begonnen met de aanleg van een zogenaamd BEO-veld. Via 34 boorgaten die tot 150 meter diep gaan, wordt de warmte van de aarde in de enorme ruimte gepompt. Ook bibliotheek De Krook profiteert mee.

 1. Half jaar cel met uitstel voor man (47) die in gezicht van agenten hoestte: “Ik heb corona, jullie nu ook”
  Gent

  Half jaar cel met uitstel voor man (47) die in gezicht van agenten hoestte: “Ik heb corona, jullie nu ook”

  Een 47-jarige Gentse man is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel nadat hij aan het begin van de coronacrisis ostentatief in het gezicht van agenten hoestte terwijl hij riep dat hij corona had. Dat gebeurde na een vechtpartij met zijn broer, waarbij hij met een tafelpoot tekeerging. De politie werd verwittigd, maar die tussenkomst werd duidelijk niet geapprecieerd door de man.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstandig de trein op kan”
  Gent

  Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstan­dig de trein op kan”

  Kurt Vanhauwaert is een typische Gentenaar: koppig en recht voor de raap. Zijn lichaam weigert op vele manieren dienst, maar dat weerhoudt Kurt er niet van om zelfstandig zijn zin te doen. Alleen met de trein reizen blijft voor hem een onoverkomelijk drama. Twee jaar terug schreef hij een vlammende brief naar de NMBS, waarop toch een en ander in gang werd gezet. Vandaag zegt Kurt beterschap te zien, maar nog veel te weinig.