Paul, Walter en sous-chef Bart bij hun 25-jarig bestaan in Carte Blanche
Volledig scherm
PREMIUM
Paul, Walter en sous-chef Bart bij hun 25-jarig bestaan in Carte Blanche © Wannes Nimmegeers

Walter (64) en Paul (61) zullen hun restaurant Carte Blanche niet meer heropenen op 1 mei: “Corona heeft ons pensioen een beetje vervroegd”

GentOfficieel zijn ze intussen al Oostendenaar geworden, want de rest van hun leven willen Walter Goderis en Paul Rapati alleen nog genieten aan zee. 29 jaar lang hebben ze hun zaak Carte Blanche aan de Martelaarslaan in Gent gehad. “Eind 2021 zouden we sowieso stoppen, maar om nu nog voor die paar maanden opnieuw te openen, dat gaan we niet doen.”

 1. “Ja, het doet pijn. Maar we krijgen toch een fantastische zomer. Daar geloof ik in.” Burgemeester Mathias De Clercq hoopvol ondanks afgelaste Gentse Feesten
  PREMIUM
  Gent

  “Ja, het doet pijn. Maar we krijgen toch een fantasti­sche zomer. Daar geloof ik in.” Burgemees­ter Mathias De Clercq hoopvol ondanks afgelaste Gentse Feesten

  Geen Gentse Feesten. Voor het tweede jaar op rij. Het was de moeilijkste beslissing die het stadsbestuur deze maand moest nemen, het was de rottigste boodschap die burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) dit jaar moest verkondigen. “Het doet écht pijn. Ik keek er zo naar uit om weer mensen tegen mijne gilet te trekken.” Maar hij is er toch van overtuigd dat we een topzomer krijgen. “Eigenlijk keren we dit jaar terug naar het ontstaan van de Feesten, toen nog in alle wijken en deelgemeenten apart werd gevierd.”
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw