Cheque voor Kinderziekenhuis UZ
Volledig scherm
Cheque voor Kinderziekenhuis UZ © RV

Vzw ‘Ride to Unite’ zamelt 28.000 euro in voor Kinderziekenhuis UZ Gent

Gent/OudenaardeZes jonge Vlaamse fietsers uit vertrokken half mei,  gesteund door hun ploegleider, voor een vijfdaagse fietstocht van Oudenaarde naar de top van de Mont Ventoux. Ze deden dit ten voordele van het Fonds Kadee van het Prinses Elisabeth Ziekenhuis van het UZ Gent en zamelden maar liefst 28.114,37 euro in.

 1. Rector UGent over vertrek UFO-bezetters: “We kunnen niet op alle eisen ingaan. Het is niet onze taak om mensen zonder papieren op te vangen”
  GENT

  Rector UGent over vertrek UFO-bezetters: “We kunnen niet op alle eisen ingaan. Het is niet onze taak om mensen zonder papieren op te vangen”

  De bezetters van het UFO in de Sint-Pietersnieuwstraat hebben de gebouwen verlaten, dat brengt een actie van twee weken tot een einde. De manifestanten hadden wel een reeks voorwaarden gesteld, maar daar kan rector Van de Walle naar eigen zeggen niet volledig aan tegemoetkomen. “De UGent heeft niet de taak om mensen zonder papieren op te vangen.”
 2. Reeds 2.100 euro ingezameld om 18 kogels operatief uit lijf van zwerfkat Stumpertje te halen
  PREMIUM
  Gent/Maldegem

  Reeds 2.100 euro ingezameld om 18 kogels operatief uit lijf van zwerfkat Stumpertje te halen

  De inzamelactie voor de onfortuinlijke zwerfkat Stumpertje loopt als een trein: vandaag werd al 2.100 euro ingezameld. Het dier werd met 18 kogels en een gebroken bekken gevonden aan het Stationsplein van Maldegem en binnengebracht in het opvangcentrum van de Poezenboot in Gent. “Heel wat neuzen wijzen intussen in dezelfde richting van één dader in de buurt”, zegt dierenarts Ellie De Grauwe.