Volledig scherm
© Foto James Arthur

Vrouwelijke cipier naar ziekenhuis na aanval met schaar in Gentse gevangenis

GentIn de gevangenis van Gent aan de Nieuwewandeling is dinsdagochtend een cipier aangevallen met een stompe schaar door een gedetineerde. Zij raakte daarbij gewond. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht dat ondertussen al verlaten. De gedetineerde zou psychologische hulp nodig hebben.

 1. “De Roze Prikballon is een no-nonsens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwangerschap wil doorprikken.
  PREMIUM
  Wetteren/Laarne/Heusden

  “De Roze Prikballon is een no-non­sens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwanger­schap wil doorprik­ken.

  Niet elke zwangerschap is rozengeur en mannenschijn of een leven op een roze wolk. Met haar boek De Roze Prikballon wil Ann De Rocker (39) uit Wetteren het taboe rond In-vitrofertilisatie (IVF) of proefbuisbaby’s, doorbreken. Zelf moest zij en haar partner Jan jarenlang wachten op de geboorte van Cesar. “Met dit boek wil ik vooral duidelijk maken dat je nooit mag wanhopen of opgeven”, zegt Ann.
 2. Studentencirkels op Sint-Pietersplein zijn getekend op de groei: “Neen, we moeten niet opnieuw schilderen, ze zijn groot genoeg voor 10 mensen"
  Gent

  Studenten­cir­kels op Sint-Pieters­plein zijn getekend op de groei: “Neen, we moeten niet opnieuw schilderen, ze zijn groot genoeg voor 10 mensen"

  Het Sint-Pietersplein werd begin deze week opgesmukt met cirkels in krijtverf, om de studenten eraan te herinneren dat ze netjes in groepjes van 4 moeten blijven. Nu mogen ze plots met 10 samen zitten. Toch moet het plein niet helemaal herschilderd worden. “We waren al voorzien op deze versoepeling", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees