Vrouw plast op klaarlichte dag in gang naast restaurant aan Nederkouter

GentAan de Nederkouter in Gent, naast het restaurant Luv l’Oeuf, plaste een vrouw vrijdagavond doodleuk al hurkend in de gang. Op camerabeelden is te zien hoe de vrouw zonder twijfelen het overdekte gedeelte binnen stapt, haar behoefte doet en vervolgens wegwandelt alsof er niets gebeurd is. “Dat is hier bijna dagelijkse kost”, vertelt een bewoner die boven de gang woont. 

 1. Identiteit bevestigd: vier inzittenden van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Identiteit bevestigd: vier inzitten­den van auto die in Leie belandde zijn koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn van Slovaakse afkomst. “Afgelopen nacht was er een positieve identificatie van de vier slachtoffers", zegt politiewoordvoerder Bart De Cocker. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”
 1. Koor zonder stembanden eind oktober te horen in Bijloke: “Het klinkt helemaal anders dan een gewoon koor”
  Gent

  Koor zonder stembanden eind oktober te horen in Bijloke: “Het klinkt helemaal anders dan een gewoon koor”

  De koorleden van ‘Shout at Cancer’ hebben geen strottenhoofd meer, maar toch zingen ze nog. Al klinkt dat helemaal anders dan een gewoon koor. Eind oktober is de groep te horen in de Bijloke. Dan laten ze niet alleen zichzelf, maar ook andere mensen met stemproblemen – door een beroerte of Parkinson bijvoorbeeld - horen. Een hele reeks Belgische muzikanten zorgt voor muzikale ondersteuning.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?