Chef Michaël Vrijmoed
Volledig scherm
Chef Michaël Vrijmoed © Jill Dhondt

Vrijmoed is beste groenterestaurant van België, en derde van de wereld: “Lokale en duurzame teelt wordt alleen maar belangrijker”

GentHet Gentse restaurant Vrijmoed is door We’re Smart World uitgeroepen tot derde beste groenterestaurant van de wereld. We’re Smart World is de evenknie van de Michelingids, maar dan exclusief voor groentekoks. In plaats van sterren, rijkt We’re Smart World radijzen uit. 

 1. Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pietersplein: een duik in de geschiedenis van de Gentse filmzalen
  PREMIUM
  GENT

  Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pieters­plein: een duik in de geschiede­nis van de Gentse filmzalen

  We vieren al 48 jaar lang het Film Fest Gent, maar de eerste cinema in de Arteveldestad opende veel vroeger de deuren, in 1911. En hoewel we nu gewend zijn aan 12 cinemazalen, was de diversiteit in de jaren 50 ook niet ver te zoeken. Onderzoekers Lies Van de Vijver, Guy Dupont en Roel Vande Winkel doken in de archieven om het boek ‘Gent Filmstad’ te maken. Van cowboys tot Disneyfilms en Kinderen Niet Toegelaten, hier is al een voorsmaakje.
 1. 5 x uit in Gent dit weekend: van beroemdheden spotten op het filmfestival tot zelf een wandtapijt maken
  PREMIUM
  Gent

  5 x uit in Gent dit weekend: van beroemdhe­den spotten op het filmfesti­val tot zelf een wandtapijt maken

  Nu de mondmaskers af mogen heeft u ongetwijfeld nog meer zin om buiten te komen. Gelukkig valt er één en ander te beleven in Gent. Voor het weekend van 16 en 17 oktober halen we alvast de leukste tips naar boven, zo hoeft u zelf niet te zoeken. Starten doen we met een film op Film Fest, eindigen met een bezoek aan prachtige gebouwen in Gent die voor een dag open worden gezet.
 2. Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsvereniging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”
  Gent

  Nu de vraag naar coaches groeit, start Gentse dokter beroepsver­e­ni­ging: “Kwaliteit bieden aan mensen die hun gezondheid in handen nemen”

  In een tijd waarin iedereen wel ‘coach’ lijkt, wordt in Gent een Vlaamse beroepsvereniging opgestart. De Vlaamse Vereniging GezondheidsCoaches wordt een beroepsvereniging die zal opkomen voor de belangen van de gezondheidsmedewerkers, maar het wordt meteen ook een kwaliteitslabel. Aangesloten coaches hebben een degelijk opleiding genoten.