Omwonenden Tony, Peter, Julie en Hilde zijn de slagschaduw van de windturbines beu.
Volledig scherm
Omwonenden Tony, Peter, Julie en Hilde zijn de slagschaduw van de windturbines beu. © James Arthur

"Vrezen omsingeling door windmolens"

OOSTAKKER/DESTELDONKActiegroep Skaldenteam blijft zich verzetten tegen de komst van extra windmolens nabij de dorpskernen van Oostakker, Desteldonk en Hijfte (Lochristi). "We hebben nu al meer slagschaduw op onze woning dan de toegelaten norm", zegt buurtbewoonster Hilde De Bruycker.

 1. Elite-eenheden overmeesteren dolgedraaide en geseinde man die iedereen dreigt neer te schieten... zonder wapen
  Gent/Evergem

  Eli­te-eenheden overmeeste­ren dolgedraai­de en geseinde man die iedereen dreigt neer te schieten... zonder wapen

  Eén dolgedraaide man (31) uit Evergem heeft zaterdagochtend de buurt rond het Koning Nobelplein in Gent op stelten gezet. De man drong in de nacht van vrijdag op zaterdag een flat binnen en dreigde iedereen neer te schieten die dichterbij kwam. Ettelijke uren later overmeesterden speciale elite-eenheden hem. De man bleek ongewapend en stond geseind voor andere feiten.
 2. “Pas open en we moesten weer dicht”: 5 starters over hun overschakeling op takeaway
  PREMIUM
  Gent

  “Pas open en we moesten weer dicht”: 5 starters over hun overschake­ling op takeaway

  Het coronavirus houdt lelijk huis, en toch besloten heel wat ondernemers de voorbije weken om een nieuw restaurant of café te openen. Dat er een tweede verplichte sluiting zou komen, hadden veel van hen niet zien aankomen. Plots moesten ze overschakelen naar afhaal. Hieronder zetten we 5 starters in de kijker die nog maar pas een horecazaak openden, en nu al moeten sluiten. Hoe gaan ze daarmee om en wat bieden ze aan via takeaway? Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.