José kwam om het leven bij een jammerlijk verkeersongeval.
Volledig scherm
PREMIUM
José kwam om het leven bij een jammerlijk verkeersongeval. © rv

Vrachtwagenchauffeur die José Van De Velde (81) doodreed riskeert 12 maanden cel en jaar rijverbod: “Ik heb hem nog gewaarschuwd dat ik ging draaien”

GentJosé Van De Velde (81) kwam op 4 juli 2020 om het leven nadat hij door een vrachtwagen werd gegrepen op het kruispunt van de Dorpstraat en Vlerickstraat in Zwijnaarde. De chauffeur van die vrachtwagen stond vrijdagochtend terecht voor de feiten, maar kan nog steeds niet geloven hoe het is kunnen gebeuren. “Ik had hem nog gewaarschuwd dat ik ging draaien. Ik krijg het beeld van die schoenen niet meer uit mijn hoofd.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.