De oplegger kwam vast te zitten onder de spoorwegbrug
Volledig scherm
De oplegger kwam vast te zitten onder de spoorwegbrug © DVEG

Vrachtwagen knalt tegen spoorwegbrug in Wondelgem: treinverkeer onderbroken, veel file op de weg

WondelgemOp de Industrieweg in Wondelgem is aan het kruispunt van de Brico een vrachtwagen met speciaal vervoer tegen de spoorwegbrug geknald. De oplegger die een silo transporteert, zit gekneld onder de brug. Het treinverkeer werd een tijd stilgelegd, omdat het niet meteen duidelijk was of de brug beschadigd was of niet. Dat blijkt niet zo te zijn.

 1. “Onze pendelaars worden aan hun lot overgelaten”: schepen ontevreden over Stad Gent door gebrekkige samenwerking inzake openbaar vervoer
  PREMIUM

  “Onze pendelaars worden aan hun lot overgela­ten”: schepen ontevreden over Stad Gent door gebrekkige samenwer­king inzake openbaar vervoer

  Schepen Lucas Van der Meersch (CD&V) hekelt de gebrekkige samenwerking met Stad Gent met betrekking tot het openbaar vervoer. Door de werken aan Meulestedebrug en de heraanleg van de Evergemsesteenweg heeft De Lijn enkele lijnen ingekort en omgeleid waardoor reizigers ten noorden van Gent er twee uur over doen om de provinciehoofdstad te bereiken. “Gent laat onze pendelaars in de steek.”
  Gent
 2. Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneverij”
  PREMIUM

  Met deze visietekst trekt ‘Voor Gent’ naar de kiezer: “Weg van de dogma’s, weg van het eigen grote gelijk, minder regelneve­rij”

  Een echt verkiezingsprogramma is er anderhalf jaar voor de verkiezingen nog niet, maar de liberalen en de socialisten hebben wel alvast een 7 bladzijden lange visietekst voorgelegd aan hun leden. Concrete doelstellingen zijn er nog niet, maar Voor Gent stelt de ‘meest duurzame grootstad’ te willen worden en ‘niemand achter te laten’. Maar schemert er tussen de lijnen door ook kritiek op Groen? En wat vindt de oppositie?
  Gent