Na meer dan een jaar aan de ketting te liggen door tekortkomingen mag het schip de Gentse haven verlaten.
Volledig scherm
Na meer dan een jaar aan de ketting te liggen door tekortkomingen mag het schip de Gentse haven verlaten. © rv

Vrachtschip Navin Raven mag na meer dan een jaar Gentse haven verlaten: “De bemanning reageerde enthousiast”

GentHet vrachtschip ‘Navin Raven’ lag sinds half oktober vorig jaar aan de ketting in Gent met een waslijst aan gebreken. Na een nieuwe inspectie heeft de bemanning de toestemming gekregen om de haven te verlaten om het schip elders te laten herstellen.

 1. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
  Gent

  Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

  Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.