Voorpost drong met veel kabaal het stadhuis binnen, maar werd in de inkomhal tegengehouden door de politie
Volledig scherm
Voorpost drong met veel kabaal het stadhuis binnen, maar werd in de inkomhal tegengehouden door de politie © VDS

Voorpost zet stadhuis op stelten voor debat rond Offerfeest, terwijl omstreden terugbetaling al afgevoerd is

GentVanavond is er opnieuw gemeenteraad in het Stadhuis van Gent. Nog voor de start daarvan, kwam de rechtse actiegroep Voorpost de rust verstoren. Met veel kabaal en een sirene drongen ze het stadhuis binnen, waar een punt over terugbetalingen van de kosten van ritueel slachten geagendeerd stond. Maar dat is intussen afgelast.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Gent betaalt de slachtkosten voor het Offerfeest terug: “Wordt de factuur voor mijn kerstkalkoen dan ook terugbetaald?”
  PREMIUM
  Gent

  Gent betaalt de slachtkos­ten voor het Offerfeest terug: “Wordt de factuur voor mijn kerstkal­koen dan ook terugbe­taald?”

  Consternatie in Gent. Het stadsbestuur betaalt — via de vzw InGent — dit jaar de slachtkosten terug voor moslims die een schaap ritueel (maar wel verdoofd) laten slachten. Gent heeft al enkele jaren geen eigen slachtvloer meer, dus de moslims moeten uitwijken naar pakweg Eeklo of Zottegem. De rechtse oppositie steigert. “De scheiding tussen kerk en staat — of eerder moskee en stad — is weer ver te zoeken. Waar mogen wij de bonnetjes voor ons communiefeest indienen?”
 1. Gent betaalt slachtkosten voor Offerfeest niet meer terug. “Er werd sowieso geen gebruik van gemaakt”
  Gent

  Gent betaalt slachtkos­ten voor Offerfeest niet meer terug. “Er werd sowieso geen gebruik van gemaakt”

  De rechtse oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang steigerden afgelopen zomer, toen bleek dat de stad - via de vzw IN-Gent - de kosten voor het ritueel slachten van schapen of runderen in kader van het Offerfeest, terugbetaalde. De stad verdedigde het systeem als ‘uitdovende maatregel’, maar heeft nu beslist om er een eind aan te maken. “De voorbije 3 jaren is er niet of nauwelijks gebruik van gemaakt", zegt bevoegd schepen Astrid De Bruycker (Vooruit).
 2. Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen stadsbestuur. “Terugbetaling van Offerfeest slacht-kosten is voor ons, liberalen, uit den boze”
  Gent

  Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen stadsbe­stuur. “Terugbeta­ling van Offerfeest slacht-kos­ten is voor ons, liberalen, uit den boze”

  Opvallend. Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen het Gentse stadsbestuur, waarvan de burgemeester de liberale Mathias De Clercq is. Thema is de terugbetaling van de kosten aan moslims die voor het Offerfeest een schaap of rund laten slachten. “Dit druist in tegen de scheiding tussen kerk en staat en dus ook de neutraliteit van de staat”, klinkt het.
 3. Zeg vaarwel tegen je ‘Movembersnor’: bij deze barbiers in de regio Gent zit je goed voor een professionele scheerbeurt
  PREMIUM
  Gent

  Zeg vaarwel tegen je ‘Movem­bersnor’: bij deze barbiers in de regio Gent zit je goed voor een professio­ne­le scheer­beurt

  In november lieten wereldwijd heel wat mannen hun snor staan. Met ‘No Shave November’ of ‘Movember’ proberen ze het bewustzijn te vergroten over prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Nu december gestart is, is het misschien tijd om afscheid te nemen van die snor. Voor alle mannen die hun snor vakkundig willen laten afscheren of bijscheren hebben wij alvast zeven barbiers in de regio Gent opgelijst.