Vlaams Belang protesteerde drie jaar geleden al eens tegen de komst van de Fatih Moskee in de Rabot-wijk. Vlaams Parlementslid Filip De Winter tekende toen present.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Belang protesteerde drie jaar geleden al eens tegen de komst van de Fatih Moskee in de Rabot-wijk. Vlaams Parlementslid Filip De Winter tekende toen present. © James Arthur

Voorlopig geen minaretten in Gentse Rabotwijk: “Door corona ligt de fondsenwerving voor onze moskee stil”

GentDe Fatih-moskee in de Gentse Rabotwijk krijgt voorlopig geen koepel of minaretten. De Stad Gent keurde de bouwaanvraag destijds goed, maar de vzw achter het gebedshuis beschikt niet over voldoende middelen. Wel hoopt de moskee binnenkort erkend te worden door de Vlaamse overheid. Al is het hoogst onzeker of dat zal gebeuren...

 1. Benny (34) door vriend in coma geslagen tijdens huwelijksfeest: “Mijn leven is sindsdien totaal veranderd”
  PREMIUM
  Gent/Merelbeke/Gavere

  Benny (34) door vriend in coma geslagen tijdens huwelijks­feest: “Mijn leven is sindsdien totaal veranderd”

  Wat een gezellig huwelijksfeest moest worden, draaide voor Benny Rasschaert (34) uit Merelbeke uit op een ware nachtmerrie die maar niet dreigt te stoppen. Zijn kameraad M.H. (35) deelde op het dansfeest in Gent plots een vuistslag uit aan Benny, waarbij het slachtoffer slecht op zijn hoofd terechtkwam. Gevolg: maandenlange coma en blijvende hersenschade. Woensdag kwam de zaak voor in de correctionele rechtbank. “Hij zocht ondertussen toenadering, maar daar is het nu te laat voor”, klinkt het bij Benny.
 2. Tweede leven voor voormalige katoenspinnerij aan Nieuwevaart: “Sluiting van weleer is nog steeds een litteken op onze stad”
  PREMIUM
  Gent

  Tweede leven voor voormalige katoenspin­ne­rij aan Nieuwe­vaart: “Sluiting van weleer is nog steeds een litteken op onze stad”

  De voormalige katoenspinnerij ‘Filature Nouvelle Orléans’ aan de Nieuwe Vaart ligt er vandaag nog vervallen bij, maar moet binnen enkele jaren een nieuw leven krijgen. Schepen van Stadsontwikkeling Sami Souguir (Open VLD) wil tegen midden 2025 een grootschalige verbouwing opstarten. “Ooit was deze site met 700 werknemers een bruisend stuk Gent.”
 3. Hoe een discussie rond 800 meter asfalt al jarenlang honderden vrachtwagens door Zwijnaarde stuurt: “Iedereen zal wat water bij de wijn moeten doen”
  PREMIUM
  Gent

  Hoe een discussie rond 800 meter asfalt al jarenlang honderden vrachtwa­gens door Zwijnaarde stuurt: “Iedereen zal wat water bij de wijn moeten doen”

  Nu bpost een nieuw verdeelcentrum wil neerpoten in Zwijnaarde, steekt een aloude discussie opnieuw de kop op. Al sinds 2005 liggen er plannen op tafel om het industrieterrein, waar het centrum moet komen, rechtstreeks aan te sluiten op de R4. De vele vrachtwagens die nu door de deelgemeente rijden, zullen zo plotsklaps uit woonwijken verdwijnen. Toch zit het dossier al jaren muurvast. “Op de gronden zal toch nooit gebouwd mogen worden. Wat is de waarde dan?”
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter