De populaire trainer werd eerder al veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk. Nu werd hij door het VST uitgesloten
Volledig scherm
De populaire trainer werd eerder al veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk. Nu werd hij door het VST uitgesloten © rv

Vlaams Sporttribunaal sluit populaire trainer van Gentse capoeiraclub uit na aanranding: “Jammer genoeg kan hij nog elders les geven”

GentHet Vlaams Sporttribunaal heeft voor het eerst een vonnis geveld in een zaak van grensoverschrijdend gedrag in de sport. R.D.S.R., voormalig voorzitter en trainer van capoeiraclub Abada Capoeira, werd vorig jaar veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar wegens het aanranden van clubleden. Nu wordt hij ook uitgesloten bij zijn sportvereniging.

 1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
  PREMIUM
  Gent

  Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

  In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?