Jo Clauwaert met één van zijn werken in Gent.
Volledig scherm
Jo Clauwaert met één van zijn werken in Gent. © VDS

Vitrines d’ Amour dompelt hele wijk Linkeroever onder in liefde

In de Gentse wijk Linkeroever is er vanaf zaterdag geen ontkomen meer aan: valentijn. De hele wijk wordt al voor de derde keer ondergedompeld in liefde. Liefst 69 kunstenaars stellen er tentoon rond het thema achter de ramen van winkels, cafés, apothekers en zelfs het woonzorgcentrum. Misschien wel de meest opvallende deelnemer: Jo Clauwaert. Zijn werk is momenteel te zien in Texas, en in de Jan Breydelstraat.

 1. Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pietersplein: “Zulke taferelen tonen aan dat avondklok zeer nuttig blijft”
  Play
  244

  Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pieters­plein: "Middelvin­ger naar iedereen die regels wel respec­teert"

  Het was alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent woensdagavond: er barstte een groot spontaan feest los onder naar schatting duizend studenten. Zodra de politie ter plaatse kwam, stoof de massa uit elkaar. Viroloog Marc Van Ranst noemt de taferelen een middelvinger naar iedereen die de regels wel respecteert: “Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft”, zegt hij.
 2. Deze Gentse scholen kunnen niet wachten om eropuit te trekken: “Uitstappen geven iedereen zuurstof, leerlingen én leerkrachten”
  Gent

  Deze Gentse scholen kunnen niet wachten om eropuit te trekken: “Uitstappen geven iedereen zuurstof, leerlingen én leerkrach­ten”

  Vanaf 15 maart mogen scholen weer uitstappen organiseren, dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) beslist. Zijn de Gentse scholen al volop aan het plannen of is het allemaal te veel gedoe? Twee scholen kunnen alvast niet wachten om hun leerlingen weer mee naar buiten te nemen. “Want nu is de school gereduceerd tot school in de strikte zin.”
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie