Pierre Goubau en zijn kameraad Thomas Lamaille wonnen de competitie met deze snoek van 112 centimeter die ze vingen aan de Sint-Jorisbrug. Een stevig beestje, maar het Belgisch record staat op maar liefst 134 centimeter.
Volledig scherm
Pierre Goubau en zijn kameraad Thomas Lamaille wonnen de competitie met deze snoek van 112 centimeter die ze vingen aan de Sint-Jorisbrug. Een stevig beestje, maar het Belgisch record staat op maar liefst 134 centimeter. © OSG

Vissers halen kanjer van 112 centimeter uit het water aan Gentse Sint-Jorisbrug: “Nee, we eten hem niet op”

GentLekker uitpuffen aan de visput, dat zat er voor de 160 deelnemers van het kampioenschap Open Street Gent niet in. Gewapend met een vislijn en kunstaas trokken ze zaterdag in sneltempo door de stad op zoek naar een interessante vangst. En het resultaat mocht er zijn.

  1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
    Tweakers

    Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

    Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.