Vijf tips voor dit weekend:Van Copacobana Festival over BK Wielrennen 2019 tot circus in Deinze

Nog geen plannen dit weekend? We helpen je graag verder met vijf leuke tips van onze redactie. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch? 

 1. Code oranje ‘light’: voor de ene school een stuk meer aanpassen dan voor de andere
  Gent, Gentbrugge

  Code oranje ‘light’: voor de ene school een stuk meer aanpassen dan voor de andere

  Uiterlijk tegen de herfstvakantie moeten alle Vlaamse scholen overschakelen naar de ‘aangepaste’ code oranje zoals de onderwijspartners die maandagavond overeenkwamen. De draaiboeken werden aangepast, zodat alle leerlingen en scholieren naar school kunnen blijven gaan. De ene school heeft daarbij nog heel wat aanpassingen voor de boeg, terwijl de andere eigenlijk al geruisloos kan overschakelen, vooral in het secundair onderwijs.
 2. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
  PREMIUM
  Gent

  Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

  Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”