Vijf tips voor dit weekend: Bijenfeest, Brouwers in het Bos en Gent Smaakt

Nog geen plannen dit weekend? We helpen je graag verder met vijf leuke tips van onze redactie. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

 1. Gentse rapper brengt eerste album uit: “Mijn leerlingen vragen regelmatig of ik eens wil freestylen”
  Gent

  Gentse rapper brengt eerste album uit: “Mijn leerlingen vragen regelmatig of ik eens wil freestylen”

  LoSabeS - Anton Huyghe (33) voor de vrienden - is geen onbekende in de Gentse muziekwereld. Na vele samenwerkingen brengt de Gentenaar voor het eerst een album uit, in twee delen. Het eerste deel ‘Spiegels’ wordt op 30 oktober vrijgegeven en het tweede deel ‘Spoken’ in het voorjaar. “Mijn doel is om mensen te doen nadenken over zaken waar ze misschien nog niet bij stilstonden”, zegt hij over Spiegels.
 2. Niet zeker dat BPost aan de Zuid zal blijven. “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van de ruimte die voor hen voorzien is in het nieuwe Stadskantoor”
  Gent

  Niet zeker dat BPost aan de Zuid zal blijven. “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van de ruimte die voor hen voorzien is in het nieuwe Stadskan­toor”

  De kans bestaat dat BPost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor BPost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.