De twee wagens waren zwaar beschadigd na het ongeval en moesten getakeld worden.
Volledig scherm
De twee wagens waren zwaar beschadigd na het ongeval en moesten getakeld worden. © DJG

Vijf lichtgewonden na ongeval met vrachtwagen

 1. Maak kennis met de ‘Twike’, een elektrische wagen met trappers, die binnenkort te huur is via Gents autodeelsysteem: “Ideaal voor een weekendje weg”
  Gent

  Maak kennis met de ‘Twike’, een elektri­sche wagen met trappers, die binnenkort te huur is via Gents autodeel­sys­teem: “Ideaal voor een weekendje weg”

  Wie ooit al gebruik heeft gemaakt van het particulier autodeelsysteem Dégage weet hoe het werkt: ofwel stel je je eigen auto ter beschikking voor anderen, ofwel leen je een auto. Over een week komt er een nieuwe, heel bijzondere wagen bij in het aanbod: de Twike. Dat is een kleine, elektrische wagen met trappers waarmee je tot 80 kilometer per uur kan halen, en vlot 100 kilometer kan afleggen.
 2. Groot studentenfeest net voor lockdown mondt uit in wetenschappelijk onderzoek: “Het is niet verstandig om vanop kot terug naar huis te keren”
  PREMIUM
  Gent

  Groot studenten­feest net voor lockdown mondt uit in wetenschap­pe­lijk onderzoek: “Het is niet verstandig om vanop kot terug naar huis te keren”

  Met enige verbazing blikt professor Philippe Gevaert vandaag terug op dinsdagavond 10 maart. Enkele dagen voor de lockdown stond hij de Paasshow van de derdejaarsstudenten Geneeskunde toe. Achteraf gezien een broeihaard van corona, al kwam er wel een interessant onderzoek uit voort. “Het lijkt misschien vreemd om te zeggen", zegt Gevaert, “maar wetenschappelijk gezien was die avond een perfecte case.”
 1. Van dwerggeitjes in het park tot cinema op het water: de leukste voorstellen voor het Wijkbudget
  Gent

  Van dwerggeit­jes in het park tot cinema op het water: de leukste voorstel­len voor het Wijkbudget

  Het Gentse stadsbestuur voorziet een budget van 6,25 miljoen euro om de 25 wijken van Gent nog beter te maken. Sinds september konden bewoners van de eerste 11 wijken een voorstel indien, tot en met eind november. Nu de deadline verlopen is, staan er 495 voorstellen online. Het aantal alleen al toont aan dat Gentenaars creatief zijn in hart en nieren, maar de inhoud van de voorstellen tonen dat nog veel meer. Wij haalden de leukste voorstellen er alvast uit voor jou.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis