De betogers waren volgens de politie met zo'n vierhonderd.
Volledig scherm
De betogers waren volgens de politie met zo'n vierhonderd. © Cedric Matthys

Vierhonderd actievoerders protesteren tegen geweld op vrouwen: “Lang geleden dat we nog eens betoogd hebben”

GentOp de Gentse Vrijdagmarkt zijn zondagmiddag een vierhonderdtal betogers - voornamelijk vrouwen - samengekomen. Ze scandeerden er slogans tegen geweld op vrouwen. Zolang de coronamaatregelen gerespecteerd werden, stond de Stad Gent de bijeenkomst toe. 

 1. Van een roze croissant tot een chocoladekoek met brownie: bekroonde chocolatier Joost Arijs opent bijzondere bakkerij in Gent
  Gent

  Van een roze croissant tot een chocolade­koek met brownie: bekroonde chocola­tier Joost Arijs opent bijzondere bakkerij in Gent

  Het was meteen aanschuiven geblazen in de gloednieuwe bakkerij van Joost Arijs. De bekroonde chocolatier-patissier runt al elf jaar een chocoladewinkel, maar droomde al lang van een bakkerij daarbovenop. Gevuld met desembroden en atypische chocoladekoeken, zoals een chocoladekoek met brownie of een croissant met hazelnoot praliné. Ook de inrichting is heel apart.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.