Aanrijding met vier vrachtwagens op de E17.
Volledig scherm
Aanrijding met vier vrachtwagens op de E17. © Kristof Pieters

Vier vrachtwagens botsen op de E17: twee chauffeurs zwaargewond afgevoerd en urenlang hinder

DestelbergenOp de E17 richting Kortrijk zijn donderdagochtend in Destelbergen vier vrachtwagens met elkaar in aanrijding gekomen. In de staart van de file knalde enkele uren later een auto te pletter tegen een vrachtwagen. Twee mensen zijn met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd.

 1. Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”
  Gent

  Gent scoort hoog op vaccinatie­schaal, maar schakelt nog versnel­ling hoger: “vaccina­tie­bus naar minst gevacci­neer­de wijken”

  Gent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).
 2. Nieuwe dekenij GroeneVeerle wilde hele zomer optredens organiseren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aanvraag werd goedgekeurd, maar de vergunningen niet”
  Gent

  Nieuwe dekenij GroeneVeer­le wilde hele zomer optredens organise­ren, maar mag niet. “Ons Knaldrang-aan­vraag werd goedge­keurd, maar de vergunnin­gen niet”

  Met vernieuwde krachten - vijf man sterk - stond de Dekenij GroeneVeerle in mei klaar om een hele zomer lang optredens te organiseren op de Groentemarkt én het Veerleplein. Het knaldrangfonds liet op zich wachten, maar toen dat uiteindelijk werd goedgekeurd, maakten ze een nieuw programma, voor augustus en september. Maar voor augustus krijgen ze nu geen toestemming om iets te organiseren. “Zeer jammer, het was nochtans een oer-Gents programma”, zucht Henk Hellemans.