Ivo, Iben, Ibrahim en Ali (vlnr.) van scholengroep GO! zijn genomineerd voor de Accent Innovatieprijs.
Volledig scherm
Ivo, Iben, Ibrahim en Ali (vlnr.) van scholengroep GO! zijn genomineerd voor de Accent Innovatieprijs. © Sofie Van Waeyenberghe

Vier Gentse GO!-scholen samen genomineerd voor Accent Innovatiecampus: “Met een stofzuiger en een computer een ventilatiesysteem gemaakt”

GENT/MERELBEKEHét sleutelwoord op de scholen tegenwoordig? Ventilatie! Om dat dekselse coronavirus in de kiem te smoren, natuurlijk. In het Gentse GO!-onderwijs staken ze de koppen bij elkaar voor een inzending naar de Accent Innovatiecampusprijs. Hun project is nu samen met dat van negen anderen genomineerd voor de hoofdprijs.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.