Ivo, Iben, Ibrahim en Ali (vlnr.) van scholengroep GO! zijn genomineerd voor de Accent Innovatieprijs.
Volledig scherm
Ivo, Iben, Ibrahim en Ali (vlnr.) van scholengroep GO! zijn genomineerd voor de Accent Innovatieprijs. © Sofie Van Waeyenberghe

Vier Gentse GO!-scholen samen genomineerd voor Accent Innovatiecampus: “Met een stofzuiger en een computer een ventilatiesysteem gemaakt”

GENT/MERELBEKEHét sleutelwoord op de scholen tegenwoordig? Ventilatie! Om dat dekselse coronavirus in de kiem te smoren, natuurlijk. In het Gentse GO!-onderwijs staken ze de koppen bij elkaar voor een inzending naar de Accent Innovatiecampusprijs. Hun project is nu samen met dat van negen anderen genomineerd voor de hoofdprijs.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. WoninGent komt met oplossing voor Caermersklooster, maar krakers zijn niet van plan om te vertrekken
  Gent

  WoninGent komt met oplossing voor Caermers­kloos­ter, maar krakers zijn niet van plan om te vertrekken

  WoninGent komt met een oplossing voor het Caermersklooster in het Patershol. Twee vzw’s mogen er tijdelijk kwetsbare jongeren onderbrengen, terwijl het debat over de toekomst van het gebouw verder loopt. De krakers die het Pand bezetten verwelkomen de sociale organisaties, maar ze zijn niet meteen van plan om te vertrekken. “Onze aanwezigheid blijft een stok achter de deur om het Pand niet te verkopen”, klinkt het.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.