Jongeren met een zware mentale rugzak hebben vaak een extra steun in de rug nodig.
Volledig scherm
Jongeren met een zware mentale rugzak hebben vaak een extra steun in de rug nodig. © Stad Gent

Vier extra straathoekwerkers om meer kwetsbare jongeren te bereiken

De stad Gent zet vier extra straathoekwerkers in die zich alleen tot jongeren richten. Ook komt er een open oproep aan jeugdorganisaties om (meer) jeugdwelzijnswerkers in te schakelen of meer jeugdactiviteiten te organiseren. Goedgekeurde projecten kunnen een subsidie krijgen.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Pascal Bleys (52) wint Sup Elfstedentocht van maar liefst 220 kilometer: “Ik denk nog lang niet aan stoppen”
  Gent

  Pascal Bleys (52) wint Sup Elfsteden­tocht van maar liefst 220 kilometer: “Ik denk nog lang niet aan stoppen”

  Als de uitdrukking ‘leeftijd is maar een getal’ een persoon zou zijn, dan is het de Gentse Pascal Bleys wel. Geen uitdaging is hem te zwaar op zijn 52ste. Afgelopen week werd hij nog eerst op de Sup Elfstedentocht, een wedstrijd in het Nederlandse Friesland waarin hij op vijf dagen tijd maar liefst 220 kilometer aflegde op een stand-up paddle (SUP). “Komende zaterdag zit ik al in Zwitserland voor een Spartan Run, een nieuwe uitdaging.”
 3. Wetenschappers van UGent roepen op om op zoek te gaan naar kruisspinnen
  24

  Wetenschap­pers van UGent roepen op om op zoek te gaan naar kruisspin­nen

  Wetenschappers van de UGent willen onderzoeken hoe het gaat met de kruisspin. Het kleine dier is niet overal geliefd, maar speelt een essentiële rol voor de biodiversiteit en houdt plaaginsecten zoals muggen en vliegen onder controle. De klimaatopwarming heeft mogelijk gevolgen voor de populatie. "Het lijkt erop dat ze zich succesvol aanpassen aan het leven in de stad, maar of het echt goed gaat met de kruisspin weten we eigenlijk niet zeker", zegt bioloog Bram Vanthournout van de UGent.