Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Mine Dalemans

Vier en vijf jaar cel voor twee mannen die vrouw verkrachtten en alles filmden: “Iedereen kan een foutje maken”

Gent/WetterenTwee mannen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 en 5 jaar nadat ze samen een vrouw uit Wetteren verkracht hebben. Eén van hen vond het zelfs nodig om de verkrachting te filmen. Rechter Van Mol had het moeilijk met het gebrek aan schuldinzicht bij beiden. “Iedereen kan een foutje maken” had een van hen verklaard. 

 1. Gentse schepen zet zélf coronavaccin in eerste stedelijk woonzorgcentrum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”
  Gent

  Gentse schepen zet zélf coronavac­cin in eerste stedelijk woonzorg­cen­trum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”

  Rudy Coddens (sp.a), de Gentse schepen van Gezondheid en Zorg, heeft zelf een coronavaccin toegediend. Dat deed hij bij de 79-jarige Virgilio Victoria, die in het WZC Heiveld woont. Hij is niet de eerste Gentenaar, maar wel de eerste bewoner van een stedelijk WZC die het vaccin kreeg toegediend. “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet", zegt Coddens.
 2. Gents vaccinatiecentrum komt in Flanders Expo: “Zeven dagen op zeven 250 mensen per uur inenten”
  PREMIUM
  Gent

  Gents vaccinatie­cen­trum komt in Flanders Expo: “Zeven dagen op zeven 250 mensen per uur inenten”

  Vanaf maart zal er massaal gevaccineerd worden in ons land, en in Gent zal dat in Flanders Expo gebeuren, meer bepaald in hal 7. De stad had meerdere opties, maar Flanders Expo bleek de meest haalbare én betaalbare. “Het is niet zo eenvoudig als het lijkt”, verzekert bevoegd schepen Rudy Coddens (sp.a). “We moeten een coördinator hebben, er is geen constante levering van vaccins, en er is ook altijd volk dat niet op Flanders Expo zal geraken.” Maar toch: Gent zal 7 dagen op 7 vaccineren, maar niet ’s nachts. Maar wat dan met de examens van de studenten?
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten