Fietsers en voetgangers die onder het viaduct willen, worden beschermd door een tunnel met zeilen.
Volledig scherm
Fietsers en voetgangers die onder het viaduct willen, worden beschermd door een tunnel met zeilen. © Didier Verbaere

“Viaduct E17 in Gentbrugge moet tunnel worden, betaald met Vlaamse centen”: Stad herhaalt intenties tijdens nieuwjaarsreceptie

Het Gentse stadsbestuur pleit ‘onomwonden’ voor de vervanging van het E17-viaduct in Gentbrugge door een tunnel. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) wil zo snel mogelijk een intendant aanstellen en consultaties starten met de Vlaamse overheid voor het project. De vervanging van het viaduct zal grotendeels betaald moeten worden door Vlaanderen.

3 reacties

 • B S

  2 jaar geleden
  Freddy ik ben blij dat jij daar zo over denkt. Antwerpen city en de rest... . Men kan 1 deel van de brug openlaten terwijl het andere deel afgebroken word. Ja er zal hinder zijn maar dan moet je maar vroeger vertrekken of een andere route nemen.
 • Willy Govaert

  2 jaar geleden
  Hoe gaan ze dat doen ? 2 jaar auto's uit de wereld bannen ??
 • Freddy De Wulf

  2 jaar geleden
  Hoewel een viaduct de beste oplossing is, zal die er volgens mij nooit komen. Gent wordt meer en meer stiefmoederlijk behandeld door Vlaanderen omdat er geen enkele Gentse minister is. Het gros van het Vlaamse geld gaat naar Antwerpen, de enige stad die in Vlaanderen meetelt.
 1. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"