Protestactie van Jan Palfijn-artsen naar aanleiding van de schorsing van
Volledig scherm
Protestactie van Jan Palfijn-artsen naar aanleiding van de schorsing van © BELGA

“Vertrouwensbreuk moet hersteld”: Onrust in Jan Palfijn na schorsing arts blijft gemoederen beroeren

GENTDe acties van de artsen in het Jan Palfijn-ziekenhuis na de schorsing van een collega die euthanasie had uitgevoerd, krijgen nog een politiek staartje. Volgens gemeenteraadslid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) moet er een ommeslag gemaakt worden in hoe het ziekenhuis met personeel omgaat. Schepen van Gezondheid Rudy Coddens (Vooruit) probeerde de gemoederen te bedaren.

 1. Jonge vechtersbaas (20) breekt glas in gezicht van slachtoffer, om vervolgens te pronken op sociale media: “Amai, zijn hoofd lag volledig open”
  Gent

  Jonge vechters­baas (20) breekt glas in gezicht van slachtof­fer, om vervolgens te pronken op sociale media: “Amai, zijn hoofd lag volledig open”

  Eén jaar cel, dat hangt een jonge vechtersbaas boven het hoofd nadat hij tijdens het uitgaan een glas in het gezicht van een slachtoffer brak. Op de koop toe ging hij op sociale media pronken met zijn daad. De beklaagde kwam net zoals het slachtoffer afgezakt naar de rechtbank, waar de twee elkaar voor het eerst weer in de ogen keken. “Het litteken blijft mij achtervolgen. De mensen kijken raar op en spreken achter mijn rug", getuigde de jonge man.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.