De Arsenaal-site staat te koop voor 30,6 miljoen euro.
Volledig scherm
De Arsenaal-site staat te koop voor 30,6 miljoen euro. © NMBS

Versnelling in verkoop Arsenaal-site: minister Gilkinet laat onderzoeken of aankoop door Stad Gent dan toch mogelijk is

GentKan de Stad Gent dan toch een deel van de Arsenaalsite in Gentbrugge aankopen? Federaal minister voor Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) legt de vraag voor aan zijn juridische dienst. Na maanden van protest lijkt het dossier hiermee in een nieuwe richting te bewegen. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Tot vier uur per dag pendelen in de bus, maar nu lijkt beterschap in zicht voor leerlingen GO! Campus Impuls: “(Mini)bussen en taxi’s op komst”
  PREMIUM
  GENT/OOSTAKKER

  Tot vier uur per dag pendelen in de bus, maar nu lijkt beterschap in zicht voor leerlingen GO! Campus Impuls: “(Mini)bussen en taxi’s op komst”

  Goed nieuws vanuit GO! Campus Impuls: er is vanaf februari extra vervoer op komst voor verschillende leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs in Oostakker. Nu zijn sommige kinderen urenlang onderweg voor ze hun klasje bereiken. Ook Tuur Van der Steen (14) is één van hen. De jongen met een autismespectrumstoornis moet nu iedere dag vier uur pendelen op de bus. “Veel tijd voor familie blijft er dan niet over”, klonk het enkele maanden geleden nog.