Melissa Notteboom (43) bij de kapotte deur van haar zaak Woest op de Drongensesteenweg. Het aluminium van de schuifdeur is helemaal gebogen.
Volledig scherm
Melissa Notteboom (43) bij de kapotte deur van haar zaak Woest op de Drongensesteenweg. Het aluminium van de schuifdeur is helemaal gebogen. © PJDG

Verscheidene pogingen tot inbraak in Brugse Poort: “Ik vraag me af welke buit die inbrekers voor ogen hadden”

GentIn de nacht van zaterdag op zondag werden enkele handelszaken van de Brugse Poort het slachtoffer van poging tot inbraak. De dieven geraakten nergens binnen, maar de deuren van getroffen zaken lijken rijp voor de schroot. 

 1. Tot vier uur per dag pendelen in de bus, maar nu lijkt beterschap in zicht voor leerlingen GO! Campus Impuls: “(Mini)bussen en taxi’s op komst”
  PREMIUM
  GENT/OOSTAKKER

  Tot vier uur per dag pendelen in de bus, maar nu lijkt beterschap in zicht voor leerlingen GO! Campus Impuls: “(Mini)bussen en taxi’s op komst”

  Goed nieuws vanuit GO! Campus Impuls: er is vanaf februari extra vervoer op komst voor verschillende leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs in Oostakker. Nu zijn sommige kinderen urenlang onderweg voor ze hun klasje bereiken. Ook Tuur Van der Steen (14) is één van hen. De jongen met een autismespectrumstoornis moet nu iedere dag vier uur pendelen op de bus. “Veel tijd voor familie blijft er dan niet over”, klonk het enkele maanden geleden nog.
 1. ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlijke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)
  PREMIUM
  Gent

  ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlij­ke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)

  “Hij kiest een kwetsbare vrouw met liefdesverdriet. Hij doet alsof hij hen wil helpen, maar in feite maakt hij gewoon financieel en seksueel misbruik van hen.” Op de voorlaatste dag van het assisenproces over de foltering door Pierre Cornette (63) schetsten getuigen en de gerechtspsychiater een vernietigend beeld van de beklaagde. Daarna mochten de openbare aanklagers hun pleidooi houden, waarin Cornette werd beschreven als een parasiet en een manipulator.