Johan Sabbe.
Volledig scherm
Johan Sabbe. © Wannes Nimmegeers

Veroordeelde topmagistraat Johan Sabbe in alle stilte met pensioen

Hoewel hij nog steeds zijn veroordeling wegens aanranding aanvecht, kiest Johan Sabbe ­ervoor om zijn parket in alle stilte te verlaten. De veroordeelde procureur heeft onlangs zijn ­pensioen aangevraagd. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

 1. Topmagistraat Johan Sabbe in cassatieberoep tegen veroordeling aanranding en ongewenst seksueel gedrag: “Ik ben onschuldig”

  Topmagi­straat Johan Sabbe in cassatiebe­roep tegen veroorde­ling aanranding en ongewenst seksueel gedrag: “Ik ben onschuldig”

  Johan Sabbe (61), de Oost-Vlaamse procureur des Konings die twee weken geleden veroordeeld was tot vier maanden cel met uitstel wegens aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag bij zijn vrouwelijke chauffeur, gaat in beroep bij het Hof van Cassatie. Hij blijft wel voorlopig geschorst. Sabbe gaat in cassatieberoep omdat hij nog steeds denkt onschuldig te zijn.
 2. Topmagistraat Johan Sabbe (61) riskeert 12 maanden cel voor aanranding en seksueel gedrag bij chauffeur: “Hij stuurde: ‘Ik heb even geen zin om verstandig te zijn, ik wil met je vrijen’”
  PREMIUM
  Gent

  Topmagi­straat Johan Sabbe (61) riskeert 12 maanden cel voor aanranding en seksueel gedrag bij chauffeur: “Hij stuurde: ‘Ik heb even geen zin om verstandig te zijn, ik wil met je vrijen’”

  De zaak rond topmagistraat Johan Sabbe (61) is maandagnamiddag gestart voor het Gentse hof van beroep. De geschorste Oost-Vlaamse procureur des Konings moet er zich verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag op het werk bij een vrouwelijke chauffeur. “Hij stuurde een foto van zijn geslachtsdeel en greep haar later bij haar borsten vast toen hij haar vroeg een bosweg in te rijden”, luidde het. Sabbe riskeert 12 maanden gevangenis.
 3. Topmagistraat Johan Sabbe (61) veroordeeld tot vier maanden met uitstel voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag bij zijn persoonlijke chauffeur
  PREMIUM
  Gent

  Topmagi­straat Johan Sabbe (61) veroor­deeld tot vier maanden met uitstel voor aanranding en ongewenst seksueel gedrag bij zijn persoonlij­ke chauffeur

  Johan Sabbe (61), de geschorste Oost-Vlaamse procureur des Konings, is veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel wegens aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag op het werk bij zijn vrouwelijke chauffeur. “Hij stuurde een foto van zijn geslachtsdeel en greep haar later bij de borsten toen hij haar vroeg een bosweg in te rijden.”