Johan Sabbe.
Volledig scherm
Johan Sabbe. © Wannes Nimmegeers

Veroordeelde topmagistraat Johan Sabbe in alle stilte met pensioen

Hoewel hij nog steeds zijn veroordeling wegens aanranding aanvecht, kiest Johan Sabbe ­ervoor om zijn parket in alle stilte te verlaten. De veroordeelde procureur heeft onlangs zijn ­pensioen aangevraagd. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

 1. INTERVIEW. Chauffeur en slachtoffer Vanessa doet haar verhaal na veroordeling procureur Johan Sabbe: “Hij handelde niét uit verliefdheid. Het was puur machtsmisbruik”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Chauffeur en slachtof­fer Vanessa doet haar verhaal na veroorde­ling procureur Johan Sabbe: “Hij handelde niét uit verliefd­heid. Het was puur machtsmis­bruik”

  In haar hele loopbaan stond respect voor haar oversten voor Vanessa Cantaert (44) op één. De Oost-Vlaamse procureur des Konings Johan Sabbe (61) misbruikte dat respect, met aanrakingen, pornografische berichten en betastingen. Nu hij veroordeeld is, vertelt de chauffeur haar verhaal. “Ik was te bang om mijn job te verliezen. Maar dat gun ik hem niet.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Topmagistraat Johan Sabbe (61) riskeert 12 maanden cel voor aanranding en seksueel gedrag bij chauffeur: “Hij stuurde: ‘Ik heb even geen zin om verstandig te zijn, ik wil met je vrijen’”
  PREMIUM
  Gent

  Topmagi­straat Johan Sabbe (61) riskeert 12 maanden cel voor aanranding en seksueel gedrag bij chauffeur: “Hij stuurde: ‘Ik heb even geen zin om verstandig te zijn, ik wil met je vrijen’”

  De zaak rond topmagistraat Johan Sabbe (61) is maandagnamiddag gestart voor het Gentse hof van beroep. De geschorste Oost-Vlaamse procureur des Konings moet er zich verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid en ongewenst seksueel gedrag op het werk bij een vrouwelijke chauffeur. “Hij stuurde een foto van zijn geslachtsdeel en greep haar later bij haar borsten vast toen hij haar vroeg een bosweg in te rijden”, luidde het. Sabbe riskeert 12 maanden gevangenis.