De sociale woningen in de Bernadettewijk.
Volledig scherm
De sociale woningen in de Bernadettewijk. © screenshot VRT

Verkrotte sociale woningen: allemaal de schuld van een ander, maar wie lost het op?

Het dossier van de verkrotte sociale woningen blijft nazinderen in Gent. Vooral het feit dat al jarenlang geweten is in welke staat die woningen verkeren, is pijnlijk. “Maar er is gewoon geen geld om ze te onderhouden”, klinkt het bij WoninGent. Ondertussen is Elke Decruynaere kop van Jut, omdat ze het slechtste politieke tv-interview in jaren gaf, stuurt een boze minister Homans een toezichthouder naar Gent, belooft WoninGent actie, en zegt Termont dat hem niks te verwijten valt.

8 reacties

 • Gunnar Aers

  3 jaar geleden
  Als je die wijk al 30 jaar kent zou je wel anders praten. Sommige bewoners zijn gewoon te laks om problemen te melden
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  De Vlaamse regering doet (zogezegd) alles om armoede te bestrijden maar zorgt er wel voor dat nieuwe of gerenoveerde woningen ofwel onbetaalbaar zijn voor armen ofwel verlieslatend voor gemeenten.
 • Sabine De Raedt

  3 jaar geleden
  Doe dan gelijk eens een controle op gerechtig sociaal wonen. Want dikwijls staat er een dikke voiture voor de deur dat een werkende zich nog niet kan permiteren. Dus zo sociaal volk is me dat dan ook niet.
 • Luc Brouckaert

  3 jaar geleden
  Kijk ook maar eens naar degenen die er wonen, en de woning helemaal omver wonen.
 • luc teirlynck

  3 jaar geleden
  Is allemaal de sossen hun schuld !!! Ik zie het ruimer elke politieke party is hier van de schuldige , er is enkel geld voor Europa en dat kost geld . Niet alleen huizen , wegen maar ook andere zaken worden verwaarloost tot gevolg en dan komen de problemen , zoals in Italië rmb de brug die instorte . We keren door dit alles 100 j terug in de tijd .
 1. Muizenplaag Ledeberg woedt na twee maanden nog steeds: “Nochtans, voor 4.500 euro is er een oplossing”
  Ledeberg

  Muizen­plaag Ledeberg woedt na twee maanden nog steeds: “Nochtans, voor 4.500 euro is er een oplossing”

  Twee maanden nadat de inwoners van drie Ledebergse straten aan de alarmbel trokken, is er nog helemaal niks gebeurd. Sinds er gewerkt wordt aan de tramsporen, worden de huizen van de Doorgangstraat, de Weldadigheidsstraat en een deel van de Langestraat geteisterd door muizen. De verdelger van de stad is echter alleen opgeleid om ratten te vangen, geen muizen. “Dit kan toch niet”, klinkt het bij de oppositiepartij PVDA. “Het verdelgen van een muizenplaag is een schoolvoorbeeld van iets dat collectief aangepakt moet worden.”
 1. Personeel van restaurant The Church afgelopen weekend bestolen tijdens dienst: “Dief ging aan de haal met auto- en huissleutels”
  Gent

  Personeel van restaurant The Church afgelopen weekend bestolen tijdens dienst: “Dief ging aan de haal met auto- en huissleu­tels”

  Een flinke domper voor vijf medewerkers van restaurant The Church aan de Oude Houtlei in Gent. Afgelopen zaterdag werden zij bestolen tijdens hun dienst. De dief, die op camerabeelden te zien is, ging uiteindelijk aan de haal met enkele portefeuilles, autosleutels en zelfs een huissleutel. Uitbater Mathias De Coster reageert verbolgen. “Met het personeel gaat het niet goed. Dit heeft een diepe indruk nagelaten.”