16 bestuurders keken iets te diep in het glas en werden beboet.
Volledig scherm
16 bestuurders keken iets te diep in het glas en werden beboet. © Wannes Nimmegeers

Verkeerscontrole in Gent: 16 terrasgangers keken iets te diep in het glas

GentDe langverwachte heropening van de terrassen bracht heel wat volk naar de Gentse binnenstad. Enkele incidenten buiten beschouwing gelaten, verliep de avond redelijk vlot. De Gentse politie organiseerde zaterdag ook verschillende alcoholcontroles. Zestien bestuurders keken iets te diep in het glas en werden beboet.

 1. Student-ondernemers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtballonnen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”
  Gent

  Stu­dent-onderne­mers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtbal­lon­nen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”

  Twee Gentse student-ondernemers, Thomas Lissens (23) en Eduardo Pires Fernandes (23), vieren het einde van corona met een ongeziene stunt. Ze organiseren zondag spectaculaire DJ-sets... in twee luchtballonnen, terwijl ze over Gent vliegen. Live zal je daar niks van horen, zo’n ballon vliegt minstens 300 meter hoog. Maar het evenement wordt wel uitgezonden op schermen op verschillende terrassen.
 2. Syrische vluchteling Mousab (40) geeft oude stukken tweede leven in Meubelfabriek: “Deze pareltjes zijn te goed voor het containerpark”
  PREMIUM
  Gent

  Syrische vluchte­ling Mousab (40) geeft oude stukken tweede leven in Meubelfa­briek: “Deze pareltjes zijn te goed voor het container­park”

  Vanuit de Meubelfabriek runt Mousab Alsheikh (40) een ‘upcycling atelier’. Daar haalt de Syrische vluchteling oude meubelen uit elkaar om er nieuwe stukken mee te maken. Recent werd het houtatelier uitgebreid met een lasatelier, gerund door vluchteling Yassan. “We redden meubelen van het containerpark en zetten vluchtelingen aan het werk.”