De oversteekplaatsen in rood verdwijnen en worden vervangen door één oversteekplaats ter hoogte van de Zalmstraat.
Volledig scherm
De oversteekplaatsen in rood verdwijnen en worden vervangen door één oversteekplaats ter hoogte van de Zalmstraat. © KOS

Verkeer over één rijstrook op stadsring voor aanleg oversteekplaats

Voor voetgangers en fietsers wordt het iets makkelijker om de stadsring over te steken ter hoogte van de Zalmstraat. Maandag beginnen daar werken om een nieuwe oversteekplaats te creëren in plaats van de twee bestaande. Op de ring moet het verkeer de komende maanden vaak over één rijstrook.

 1. 
Ziekenhuizen moeten schakelen, sommige operaties worden uitgesteld, UZ opent derde cohorte-afdeling
  Gent

  Zieken­hui­zen moeten schakelen, sommige operaties worden uitgesteld, UZ opent derde cohorte-afdeling

  De ziekenhuizen moeten opschalen, dat heeft de overheid beslist. Ze moeten tot 60% van de bedden op intensieve zorgen vrijhouden voor COVID-19-patiënten. Dat maakt dat de ziekenhuizen niet-dringende ingrepen kunnen uitstellen, al proberen ze dat zo weinig mogelijk te doen. Allemaal vragen ze patiënten om indien mogelijk alleen te komen, zonder begeleider, om drukte te vermijden. Het aantal coronapatiënten in Gent blijft intussen stijgen.
 2. ‘Pak de makakken-incident’ beroert ook de gemoederen in Gentse gemeenteraad: “Racisme is altijd onaanvaardbaar”
  Gent

  ‘Pak de makakken-incident’ beroert ook de gemoederen in Gentse gemeente­raad: “Racisme is altijd onaanvaard­baar”

  In de Gentse gemeenteraad is scherp gedebatteerd over een omstreden filmpje dat volop de ronde doet op sociale media. Bij een arrestatie op het Van Beverenplein in Gent zaterdagavond lijkt een agent “pak de makakken” te zeggen. De politie startte een onderzoek en burgemeester Mathias De Clercq vraagt dat af te wachten. “Als zou blijken dat deze woorden toe te wijzen zijn aan politiemensen, dan strookt dat niet met de waarden van ons korps.”