Guy Verhofstadt bij zijn eedaflegging in de Gentse gemeenteraad in januari 2019
Volledig scherm
Guy Verhofstadt bij zijn eedaflegging in de Gentse gemeenteraad in januari 2019 © Wannes Nimmegeers

Verhofstadt neemt dan toch ontslag uit de gemeenteraad. “Niet te combineren met Europees mandaat”

Guy Verhofstadt (66) neemt ontslag uit de gemeenteraad van Gent. Verrassend is dat niet, de oud-premier was het voorbije anderhalf jaar hooguit vijf keer aanwezig. De officiële uitleg luidt dat zijn functie in de gemeenteraad niet te combineren valt met zijn Europees mandaat. Alana Herman volgt hem op.

 1. Jonge Gentenaars ontwikkelen app die online menukaart op maat voorschotelt: “Ben je allergisch aan noten, dan worden gerechten met noten eruit gefilterd”
  Gent

  Jonge Gentenaars ontwikke­len app die online menukaart op maat voorscho­telt: “Ben je allergisch aan noten, dan worden gerechten met noten eruit gefilterd”

  Een app waarmee je contactloos eten kan bestellen en betalen is niet nieuw. Een menukaart die er anders uitziet per klant wel. Louis Pannier en Robin Praet, beiden 27, ontwikkelden een applicatie waardoor klanten een online menukaart op maat krijgen. Heb je bepaalde allergenen, dan zullen bepaalde gerechten uit de lijst gefilterd worden. Eet je graag bepaalde smaken, dan zullen die bovenaan op je gepersonaliseerde kaart staan.
 2. 
Herstelling Meulestedebrug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgangers en fietsers komt terug
  Gent

  Herstel­ling Meulestede­brug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgan­gers en fietsers komt terug

  Door de aanvaring aan Meulestedebrug van afgelopen weekend zal de brug ‘langere tijd’ buiten gebruik zijn voor het autoverkeer. Dat zegt de Vlaamse Waterweg. Er is aanzienlijke schade en het is niet duidelijk hoelang de herstelling zal duren. Om de voetgangers en fietsers te helpen, komt de noodbrug terug die in het voorjaar al werd gebruikt tijdens herstellingswerken aan de brug. Het autoverkeer moet omrijden.