Voor firma's die al dan niet dringende werken moesten uitvoeren in centrum Gent, was het nieuwe vergunningsysteem onwerkbaar
Volledig scherm
Voor firma's die al dan niet dringende werken moesten uitvoeren in centrum Gent, was het nieuwe vergunningsysteem onwerkbaar © Wannes Nimmegeers

Vergunning aanvragen voor autovrij gebied wordt makkelijker. “Langere termijnen, minder bewijslast”

GentNadat ondernemers eerder dit jaar op hun achterste poten stonden omdat het vergunningenbeleid voor het autovrij gebied werd aangepast, komen er nu versoepelingen. Wie dringen in centrum-Gent moet zijn, kan tot 3 dagen nadien nog een vergunning aanvragen. En verhuisfirma’s mogen ook terug de hele dag in het autovrij gebied komen. Unizo reageert tevreden.

 1. Roeselare knoopt weer aan met zege tegen Gent
  VOLLEYBAL - LOTTO LEAGUE

  Roeselare knoopt weer aan met zege tegen Gent

  Na de uitschuiver bij Maaseik zaterdag heeft Roeselare weer de puntjes op de i gezet met een duidelijke zege tegen de nummer drie Gent. De Oost-Vlamingen konden Roeselare alleen serverend bij momenten in verlegenheid brengen. In de andere onderdelen toonden Verhanneman en zijn maats zich de betere. In de openingsset liep het zelfs helemaal van een leien dakje (13-8 en 19-15) omdat het zelf stevig stond op te slaan. De thuisploeg moest na de kampwissel wel even bekomen toen Gentspeler Kjaer een driepuntenkloof op de bordjes serveerde. Kukartsev pakte op het juiste moment ook uit met een ace en imponeerde weer in aanvallend opzicht: 9 op 14 in het tweede spelletje. Zijn onemanshow zorgde dan ook voor de logische ommekeer. Geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Vanmedegael bij 4-1 en 11-8. Tammearu kwam nog eens op het parket en Plaskie loste Verhanneman af. Maar diep in de derde beurt pakte Kjaer weer uit met bommetjes van aan de opslaglijn (21-21). Ook Ogink deed Roeselare nog eens bibberen bij 24-23. Coolman verzilverde echter de tweede West-Vlaamse matchbal. (MPM)
  Roeselare
 1. Gentse jongeren filmen hoe ze ‘liefdesrivaal’ slaan en bewusteloos achterlaten: “Maanden enkel vloeibaar voedsel kunnen eten”
  PREMIUM

  Gentse jongeren filmen hoe ze ‘liefdesri­vaal’ slaan en bewuste­loos achterla­ten: “Maanden enkel vloeibaar voedsel kunnen eten”

  “Jullie leven niet in een film, dat beseffen jullie toch?” De correctionele rechter schudde vijf Gentse jongeren wakker, nadat ze samen een leeftijdsgenoot in elkaar timmerden en brutaal overvielen. De vechtpartij werd, alsof het al niet erg genoeg was, ook nog eens gefilmd. Het slachtoffer liep een dubbele kaakbreuk op. “En dat omdat hij met een meisje aan het praten was.”
  Gent