Politie-onderzoek na de dood van Hakim Mutyaba in Gent.
Volledig scherm
Politie-onderzoek na de dood van Hakim Mutyaba in Gent. © Wannes Nimmegeers

Verdachten die Hakim in water gooiden: de één ontkent betrokkenheid en wordt al zeker overgeleverd aan ons land, de ander wil niet in Belgische ‘aftandse’ cel belanden

GentDe één zegt dat hij “geen rol speelt bij het incident” en de ander “zit er zó doorheen dat hij het niet meer ziet zitten”. De twee Nederlandse verdachten die Hakim Mutyaba in het water gooiden, waarna die laatste verdronk, hebben verschillende verklaringen over hun rol bij het fatale incident van 17 juli in Gent. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft beslist dat een van de twee aan ons land wordt overgeleverd. Over de uitlevering van de andere verdachte wordt nog deze week beslist.

45 reacties

 • ronny cuypers

  2 maanden geleden
  Natuurlijk willen die zich er uit kletsen. Verantwoordelijkheid nemen voor hun daden zou te veel gevraagd zijn. Ik denk dat ze beter eerlijk zijn en strafvermindering proberen te krijgen omwille van dronkenschap.
 • Wim Debouver

  2 maanden geleden
  Word tijd dat de camera beelden gebruikt word
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  die mannen hebben nog een beetje lef.We willen dit niet ,en dat niet.Maar dat ze iemand vermoord hebben,dat telt niet meer mee.Hollanders
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Daders claimen zwaar beschonken geweest te zijn, maar herinneren zich dan wel nog dat het slachtoffer (2 tegen 1) een van hun eerst het water in wou gooien. Wanneer het slachtoffer er nadien effectief in gesmeten wordt, zetten ze het op een lopen. Verhaaltje houdt geen steek, dronkenschap is geen excuus voor moord en nog eens vluchtmisdrijf / nalatigheid een mens in nood te helpen erbovenop. Benieuwd wat de beelden zeggen.
 • Moniek Smets

  2 maanden geleden
  Och giere och God hij ziet het niet meer zitten de dader , wil hij soms compassie en het slachtoffer nog proberen de schuld te geven . Kent geen schaamte .