Tijdens de overval op juwelier Moens in Oostakker werd één overvaller doodgeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de overval op juwelier Moens in Oostakker werd één overvaller doodgeschoten. © Gianni Barbieux

Verdachte (33) van overval, waarbij juwelier één van de daders doodschoot, riskeert 8 jaar cel

Oostakker/GentTwee overvallers pleegden in 2018 een overval op juwelier Moens in Oostakker. Bij hun poging om weg te vluchten, snelde de juwelier hen achterna en loste hij enkele schoten. Hierbij raakte hij een van de daders, die enkele minuten later overleed. De andere verdachte, die met de bromfiets reed, stond maandag terecht in de rechtbank van Gent. Hij riskeert nu een gevangenisstraf van 8 jaar.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Half jaar cel met uitstel voor man (47) die in gezicht van agenten hoestte: “Ik heb corona, jullie nu ook”
  Gent

  Half jaar cel met uitstel voor man (47) die in gezicht van agenten hoestte: “Ik heb corona, jullie nu ook”

  Een 47-jarige Gentse man is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel nadat hij aan het begin van de coronacrisis ostentatief in het gezicht van agenten hoestte terwijl hij riep dat hij corona had. Dat gebeurde na een vechtpartij met zijn broer, waarbij hij met een tafelpoot tekeerging. De politie werd verwittigd, maar die tussenkomst werd duidelijk niet geapprecieerd door de man.