Het fabrieksgebouw op de Henleykaai.
Volledig scherm
Het fabrieksgebouw op de Henleykaai. © Jill Dhondt

Verandering in het Gentse straatbeeld: eigenaars willen fabrieksgebouw tussen appartementsblokken slopen

GentDe Henleykaai zou er wel eens helemaal anders kunnen uitzien binnenkort. In het bekende fabrieksgebouw, geplet tussen twee flatgebouwen, zat lang een bekende brasserie. Nu willen de eigenaars het afbreken en vervangen door een appartementsgebouw. “Het is een mooi gebouw, maar de funderingen zijn versleten”, klinkt het.

 1. Streekgenoten Hannes Bonami (3de) en Filip Sheridan (4de) pakken na verbeten strijd ticket voor Hawaï in Ironman Finland: “Heel tevreden met deze onverhoopte derde plaats”
  Triatlon

  Streekgeno­ten Hannes Bonami (3de) en Filip Sheridan (4de) pakken na verbeten strijd ticket voor Hawaï in Ironman Finland: “Heel tevreden met deze onverhoop­te derde plaats”

  Opvallend sterke Belgische prestaties in de Ironman van Finland afgelopen weekend. LTTD-atleet Hannes Bonami streed er lang mee voor een tweede plaats, maar moest uiteindelijk vrede nemen met het brons. Streekgenoot Filip Sheridan leverde op zijn beurt ook een strijd voor het podium. Hij kraakte in het afsluitende loopnummer en werd vierde. Dankzij hun knappe prestaties hebben beide triatleten wel een startbewijs voor de Ironman van Hawaï binnen twee maanden te pakken.
 1. Sint-Amandsberg maakt zich op voor zestiende editie ‘Dansen in ‘t park’
  Gent

  Sint-Amandsberg maakt zich op voor zestiende editie ‘Dansen in ‘t park’

  Nog geen plannen dit weekend? Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2022 wordt het Azaleapark in Sint-Amandsberg één grote dansvloer. Van salsa tot lindy hop of swing: iedereen komt aan zijn trekken tijdens de zestiende editie van ‘Dansen in ‘t park’. “We wisselen workshops af met optredens”, klinkt het bij de organisatie. “Nieuw dit jaar is de 30 seconds showcase. Zowel professionele als amateurdansers mogen een dans presenteren, maar dan met een deadline van 30 seconden. Je zal versteld staan van wat dansers in slechts een halve minuut kunnen doen.”