Vlnr.: Luc Rogiest, Luc Emmery, Mia Verstraete en Pol Dhuyvetter bezetten destijds Het Pand. In de boom zit de huidige generatie krakers.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Luc Rogiest, Luc Emmery, Mia Verstraete en Pol Dhuyvetter bezetten destijds Het Pand. In de boom zit de huidige generatie krakers. © Simon Clement

Veertig jaar na heroïsche strijd opnieuw krakers in Het Pand: “Verkoop van dit gebouw verdient vurig debat”

GentSinds enkele dagen kraakt een dertigtal jongeren Het Pand in hartje Gent. De stad wil het historische gebouw in het Patershol ontruimen. Dat was veertig jaar geleden niet anders en ook toen werd het gebouw bezet. De bewoners van destijds zijn inmiddels oma of opa, maar kwamen alvast op de koffie. “Toon de stad dat jullie van goede wil zijn. Zo hebben wij Het Pand gered.”

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. De BurgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Burgers-burgerrestaurant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
  PREMIUM
  Gent

  De BurgeRmees­ter van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Bur­gers-burgerres­tau­rant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”

  Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’ restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een Zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.