Vlnr.: Luc Rogiest, Luc Emmery, Mia Verstraete en Pol Dhuyvetter bezetten destijds Het Pand. In de boom zit de huidige generatie krakers.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Luc Rogiest, Luc Emmery, Mia Verstraete en Pol Dhuyvetter bezetten destijds Het Pand. In de boom zit de huidige generatie krakers. © Simon Clement

Veertig jaar na heroïsche strijd opnieuw krakers in Het Pand: “Verkoop van dit gebouw verdient vurig debat”

GentSinds enkele dagen kraakt een dertigtal jongeren Het Pand in hartje Gent. De stad wil het historische gebouw in het Patershol ontruimen. Dat was veertig jaar geleden niet anders en ook toen werd het gebouw bezet. De bewoners van destijds zijn inmiddels oma of opa, maar kwamen alvast op de koffie. “Toon de stad dat jullie van goede wil zijn. Zo hebben wij Het Pand gered.”

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).