De Blaarmeersen vorige woensdag: veel volk, ook in het water, maar dat mocht helemaal niet. Ook de glijbanen mogen niet gebruikt worden als er geen redders zijn.
Volledig scherm
De Blaarmeersen vorige woensdag: veel volk, ook in het water, maar dat mocht helemaal niet. Ook de glijbanen mogen niet gebruikt worden als er geen redders zijn. © Wannes Nimmegeers

Vanaf woensdag redders op de Blaarmeersen. Waar kan en mag je zwemmen deze zomer?

GentMet dit warme weer zat er uiteraard al volk in de zwemvijver aan de Blaarmeersen, maar officieel mag dat helemaal niet. Zwemmen mag enkel als er redders zijn. Woensdag verschijnen die voor het eerst, voorlopig enkel op woensdagnamiddag en in het weekend. In de zomermaanden zijn de redders er permanent, want dan is het aantal zwemplaatsen in Gent beperkt.

  1. Gemeenteraad gaat toch gewoon maar “efficient” door, zelfs als de Rode Duivels spelen
    GENT

    Gemeente­raad gaat toch gewoon maar “efficient” door, zelfs als de Rode Duivels spelen

    De Gentse gemeenteraad stopt vandaag dan toch niet net voor 21 uur. Of wel? Dat had het gemeentebestuur bij monde van ondervoorzitter Christophe Peeters (Open Vld) beslist, zogezegd omwille van een ‘burgerinitiatief’ op de agenda, dat naar dinsdag zou verhuizen. Dat de Rode Duivels om 21u hun match spelen tegen Finland was een gelukkig toeval. Na wat weerwerk wordt er vandaag gewoon, maar “efficient” vergaderd.