restaurant Firenze in de Sint-Amandstraat in Gent. Met kok Francesco (27)
Volledig scherm
PREMIUM
restaurant Firenze in de Sint-Amandstraat in Gent. Met kok Francesco (27) © Wannes Nimmegeers

Vanaf oktober kost parkeren drie keer zoveel: “18 euro om hier te mogen werken? Dat is toch absurd”

GENT18 euro of drie keer zoveel dan ervoor. Dat is de prijs die Carmelo en Annemie van restaurant Firenze op de Blandijnberg binnenkort moeten betalen om te parkeren aan hun restaurant. “Twee keer per dag een shift, voor onze pizzabakker uit Deinze is dat een serieuze meerkost”.

 1. Oppositie wil Gentenaar bevragen over invulling Groot Vleeshuis, maar meerderheid schiet voorstel af: “Er is nu eenmaal nood aan fietsstallingen”
  PREMIUM
  Gent

  Oppositie wil Gentenaar bevragen over invulling Groot Vleeshuis, maar meerder­heid schiet voorstel af: “Er is nu eenmaal nood aan fietsstal­lin­gen”

  Met het plan ‘fietsparking in het Groot Vleeshuis’ heeft Groen in Gent een bommetje gedropt dat blijft nazinderen. Ook in de gemeenteraad maandagavond werd een - nachtelijk - debat gehouden over het historisch pand dat momenteel op instorten staat. “Dit gebouw is thermisch en akoestisch gewoon niet te isoleren”, motiveert schepen Filip Watteeuw (Groen) de keuze. De oppositie haalde het zwaar geschut boven.
 2. 25 jaar serveerden ze de beste kreeft, maar nu houden uitbaters Le Grand Bleu ermee op: “Ooit letterlijk op handen gedragen door klanten”
  PREMIUM
  GENT/DESTELBERGEN

  25 jaar serveerden ze de beste kreeft, maar nu houden uitbaters Le Grand Bleu ermee op: “Ooit letterlijk op handen gedragen door klanten”

  Wie nog snel een kreeftje wou eten in ‘Le Grand Bleu’ op de Snepkaai, is eraan voor de moeite. Eigenaar Filippe Geenens heeft namelijk beslist de zaak over te laten nu zijn maître Roger met welverdiend pensioen vertrekt. Samen blikken ze terug op een kwarteeuw schaaldieren en enkele opmerkelijke anekdotes. “Ik heb er veel vrienden aan overgehouden. Eén keer vroeg iemand me om thuis iets te komen drinken. Daar ben ik nog een aantal keer mee op vakantie geweest.”
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.