Van zwarte pasta met scampi tot ossobuco: nieuw Italiaans restaurant geopend in Drongen
GentOp een boogscheut van de kerk van Drongen is net een nieuw restaurant geopend: Da Mario. Miceli Mario (44) serveert er Italiaanse klassiekers: van pizza Napolitana tot ravioli met truffel. Zonder twijfel om van te smullen.
Opgelet voor wie de kaart openslaat in Da Mario: de kans is groot dat je meteen begint te watertanden. Zo zijn er bruschetta, carpaccio, lookbroodjes en garnaalkroketten om mee te starten, pasta, vis, vlees en meer dan dertig soorten pizza. “Typisch Siciliaanse gerechten”, glundert Miceli. “De pasta maken we dagvers, de pizza is artisanaal.”
Wie graag pasta eet kan onder meer voor zwarte linguini met scampi, pappardelle met zalm of ravioli met truffel gaan. Bij de vis vind je gamba’s, zalm, zeebaars, dorade en tong. Voor de vleeseters is er escalope, steak en Ossobuco. Heb je nog plek over, probeer dan zeker de panna cotta, tiramisu, cannoli of cassata, een cake met gezoete ricotta, marsepein en gekonfijte vruchten.
Wie haast heeft, kan op voorhand bellen en afhalen. Wie meer tijd heeft, kan ter plekke genieten - rond de centrale bar staan enkele tafels. Aan de muur blinkt een tekening van Miceli zijn twee kinderen: Lara en Mattia. “Zij zijn het uitgangsbord van het restaurant”, zegt Miceli trots. Waarom hij voor Drongen koos om een restaurant te openen? “Omdat de Gentse deelgemeente nog geen volwaardig Italiaans restaurant had. Plus, ik woon hier vlakbij: in Bachte-Maria-Leerne.”
Da Mario, Abijdmolenstraat 46, 9031 Drongen. Elke dag open van 11.30 tot 14 uur en van 17. 30 tot 22 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 23 uur. Bestellen kan door te bellen naar 09 245 33 63.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Update
E40 opnieuw vrij richting kust na kettingbotsing in Nevele
De E40 is opnieuw vrijgemaakt in de richting van de kust na de kettingbotsing in Nevele. Dat melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum. -
Spaargids.be
Steeds meer groene beleggingsfondsen: maar hoe duurzaam zijn ze echt?
Hoe groen zijn groene beleggingsfondsen? Duurzame fondsen winnen aan fans, maar het is oppassen voor fondsen die zich meer maatschappelijk verantwoord voordoen dan ze zijn. Want bedrijven beseffen heel goed dat ze veel beter in de markt liggen als een label voor duurzaamheid de bedrijfsnaam of het logo flankeert. Waar moet je op letten wanneer je duurzaam wil beleggen? Spaargids.be legt het uit. -
Gent
Lichaam dat werd aangetroffen in Houtdok Gent is dat van 37-jarige visser: “Verdwijning pas na drie weken aangegeven”
Aan het Gentse Houtdok werd tijdens de Gentse Feesten een levenloos lichaam uit het water gehaald. Het slachtoffer lag toen al enkele dagen in het water. Lang was er geen duidelijkheid omtrent de identiteit van de man, maar afgelopen week werd zijn verdwijning officieel aangegeven. Het gaat om een 37-jarige visser. -
-
Zwijnaarde
Na drie jaar eindelijk weer Bronzen Zwijntjes: krantenbezorger en fotograaf worden geëerd
De Porcaera Gemeenschap Zwijnaarde kan na drie jaar stilte eindelijk weer bronzen zwijntjes uitreiken. Die gaan telkens naar verdienstelijk inwoners. -
Gent
Nieuw, zonnig restaurant geopend op Dok Noord: “Gegrilde boterhammen en atypische tapas”
Op het middenplein van winkelcentrum Dok Noord is pas een nieuw restaurant geopend: Tapeo. Zoals de naam doet vermoeden kan je hier heerlijke (atypische) tapas krijgen, maar ook lekkere slaatjes en bocadillo’s (gegrilde belegde boterhammen). Richard en Julie maken alles zelf en dat smaak je. -
Spaargids.be
15 procent minder hypotheekaanvragen dan met vorig jaar: koop je nu een woning of wacht je beter af?
Een woning kopen: wanneer doe je dat het best? Nu, in volle inflatiehausse en met een stijgende rente? Of later als de situatie weer is genormaliseerd? Een dilemma, want wanneer zullen de tijden weer ‘normaal’ zijn? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van financieel adviesbureau Immotheker finotheker. -
Gent
Allan (37) en Antonette (24) runnen Filipijnse pop-up aan Dampoort: “Van zelfgemaakte loempia’s tot Filipijnse stoverij”
Van een gestoomde broodje met gepekelde groenten tot een ‘stoverij’ met Filipijnse bieren. In de pop-up van Allan Cueto (37) en Antonette Borbez (24) – Gentenaars met Filipijnse roots – vind je het beste van de Filipijnse keuken, met hier en daar een Belgische toets. Langsgaan kan nog tot eind augustus.