De bekendste sopraan van Vlaanderen zal samen met contrabassist  Pieter-Jan Van Assche optreden in het Gentse Lakenmetershuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De bekendste sopraan van Vlaanderen zal samen met contrabassist Pieter-Jan Van Assche optreden in het Gentse Lakenmetershuis. © CC Strombeek

Van 'Vive le velo!' naar festival voor experimentele muziek: Astrid Stockman kan het allemaal. “Als ik mij ergens goed bij voel, doe ik het gewoon”

Een festival in coronatijden? Jawel, het kan. Het Gentse platenlabel Consouling organiseert op 2 en 3 oktober een festival met experimentele en meditatieve muziek in het Lakenmetershuis op de Vrijdagmarkt, in elkaar gebokst in volle lockdown. Een van de opvallendste artiesten die zal er zal optreden, is sopraan Astrid Stockman die een speciale band met Gent blijkt te hebben.

  1. Gentenaars welkom in loopclub van minderjarige niet-begeleide vluchtelingen

    Gentenaars welkom in loopclub van minderjari­ge niet-begeleide vluchtelin­gen

    De Gentse tak van Minor Ndako, een organisatie die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen begeleidt, heeft sinds kort een eigen loopclub. De jongeren gingen al een paar keer op pad, maar gisteren waren voor het eerst ook ‘gewone’ Gentenaars welkom. “We willen de jongeren het gevoel geven dat ze behoren tot een echte sportclub, niet dat ze gewoon een groep vluchtelingen zijn die samen gaan lopen.”