Justine Duchatelet van Magic'Ally in Gent.
Volledig scherm
Justine Duchatelet van Magic'Ally in Gent. © Jill Dhondt

Van toverstokken tot 3D-puzzels van Zweinstein: tweede Harry Potterwinkel geopend in Gent

GentFans van Harry Potter kunnen vanaf nu in twee winkels terecht in Gent. In oktober ging The Wizard Store open in de Onderstraat, en aan de andere kant van de torens, in de Sint-Niklaasstraat, is Magic’Alley pas geopend. Gevuld met toverstokken, pluchen monsterboeken en zoveel meer. Een hemel voor Harry Potterfans.

 1. Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrijders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”
  Gent

  Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrij­ders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”

  De Sint-Gerolfstraat in Drongen heeft er sinds kort een flitspaal bij. Hoewel het model er levensecht uitziet, is het een dummy die uiteraard niet echt kan flitsen maar vooral voor een afschrikeffect moet zorgen. Het idee komt uit de koker van bewoner Stefan Sergeant die de onveilige verkeerssituatie in zijn straat wil aankaarten.
 2. Cecilia (60) viert tien jaar de intiemste galerij aan de Kraanlei: “Wij spreken de taal van de kunst”
  GENT

  Cecilia (60) viert tien jaar de intiemste galerij aan de Kraanlei: “Wij spreken de taal van de kunst”

  Champagne en hapjes op Kraanlei 55, want tien jaar geleden ging daar kunstgalerij Cecilia Jaime open tijdens de Gentse Feesten. Bezielster en naamgever Cecilia kwam via Argentinië en Parijs in Gent terecht, waar ze samen met man Luc, een theateracteur, de galerij opende. “Tijdens corona kreeg ik meer tijd voor mijn kunst, maar ik ben blij dat ik opnieuw contact kan houden”.