Bij de opening van de Meubelfabriek. Vlnr: schepen voor stadsontwikkeling Sami Souguir (Open Vld), schepen voor particpatie en buurtwerk Astrid De Bruycker (Vooruit), Bilal A. en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de opening van de Meubelfabriek. Vlnr: schepen voor stadsontwikkeling Sami Souguir (Open Vld), schepen voor particpatie en buurtwerk Astrid De Bruycker (Vooruit), Bilal A. en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). © Wannes Nimmegeers

Van te goedkope keukens tot verdwenen kabels en subsidies: hoe Bilal A. de Gentse jongerenorganisatie Masala van de top naar de afgrond leidde

GENTBilal A. (37), de voorzitter van de Gentse jongerenorganisatie Masala die voor de zomer in opspraak kwam voor huisjesmelkerij, ligt opnieuw onder vuur. Documenten die onze redactie kon inkijken, tonen dat Bilal een rad van leugens spint voor iedereen met wie hij samenwerkt. Het onderzoek naar Masala loopt sinds mei, maar de eerste e-mails liepen al binnen bij Stad Gent in maart 2021. Gemeenteraadslid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) eist inzage in de uitbetaalde subsidies en verantwoordingsstukken. Een reconstructie van hoe het in vijf jaar tijd van kwaad naar erger ging.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.