Gilles Eykelberg van The Candle Bar.
Volledig scherm
Gilles Eykelberg van The Candle Bar. © Jill Dhondt

Van schedels tot penissen, studenten Gilles (23) en Julie (20) verkopen kaarsen in unieke vormen: “Beginnen experimenteren tijdens de blok”

GentVan cakes tot opgestoken middelvingers, de kaarsen van The Candle Bar zijn allesbehalve alledaags te noemen. Razend populair, dat zijn ze wel. De Gentse studenten Gilles Eykelberg (23) en Julie Tchekouteff (20) begonnen in januari te experimenteren op hun kot, maar moesten al snel een atelier zoeken om de vele bestellingen bij te houden.

  1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
    PREMIUM
    Lommel/Balen/Vlaanderen

    “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

    De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”