Kermis
Volledig scherm
PREMIUM
Kermis © Wannes Nimmegeers

Van rommelmarkten en kermissen tot Galliërs in actie: tips om het eerste weekend van de zomervakantie een succes te maken

GENTHet is zomervakantie! 8 weken lang om je kroost te entertainen en/of zelf een streepje plezier mee te pikken. Om van het eerste weekend alvast eentje uit de boekjes te maken, zijn hier onze 6 tips voor het weekend van 1 tot en met 3 juli. 

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Geen kwaad opzet gemoeid bij brand in appartementsgebouw Neemeerskaai
  Gent

  Geen kwaad opzet gemoeid bij brand in apparte­ments­ge­bouw Neemeers­kaai

  De brand woedde donderdagmiddag omstreeks 12.00 uur in het appartementsgebouw ‘Van Beveren’ aan de Neermeerskaai, vlakbij de Watersportbaan in Gent. De brand ontstond op de vijfde verdieping. De meeste bewoners werden geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen school. Ze konden dezelfde dag nog terugkeren naar hun woonst. Bij de brand raakte vijf mensen gewond en drie personen moesten naar het ziekenhuis afgevoerd worden met ademhalingsproblemen.