In de tuin van het Potuit-kasteel komen drie blokken met nieuwbouwappartementen en een rij sleutel-op-de-deurwoningen. De ‘moordvilla’ (met het oranje dak) is intussen gerestaureerd. In het neoclassicistische Potuit-kasteel (het witte gebouw) komen dan weer vijf luxe-appartementen
Volledig scherm
In de tuin van het Potuit-kasteel komen drie blokken met nieuwbouwappartementen en een rij sleutel-op-de-deurwoningen. De ‘moordvilla’ (met het oranje dak) is intussen gerestaureerd. In het neoclassicistische Potuit-kasteel (het witte gebouw) komen dan weer vijf luxe-appartementen © Istoir

Van ‘moordvilla’ tot ecowijk: 19de-eeuws kasteel in Sint-Amandsberg krijgt bijzondere renovatie

GentIn Sint-Amandsberg is het startschot gegeven voor de bouw van één van de eerste gasloze nieuwbouwwijken in Gent. Tegen 2023 moet de site rond het neoclassicistische Potuit-kasteel er helemaal anders uitzien. Een veelbelovende toekomst, al is het verleden minstens even interessant.

 1. Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderziekenhuis laten we niet vallen”
  PREMIUM
  GENT

  Traiteurs en cateraars smeken om personeel: “Op kerstavond doen we dicht, alleen het kinderzie­ken­huis laten we niet vallen”

  Personeelstekort in de horeca, sinds de heropening zoekt zowat elk café en restaurant naar mensen. Ook de traiteurs botsen op het probleem. Dat vraagt wat denkwerk, want de eindejaarsperiode komt eraan. Sluiten of doorbijten? “Op sommige dagen krijgen we 10, 15 verzoeken”, verzucht Christ Schepens van eventcatering De Feestarchitect in Destelbergen. Tussen kerst en nieuw is hij dan ook dicht.
 2. Compagnie Cecilia klaar voor najaar in theaterhotspot De Expeditie: “Drempel ligt hier letterlijk en figuurlijk laag”

  Compagnie Cecilia klaar voor najaar in theaterhot­s­pot De Expeditie: “Drempel ligt hier letterlijk en figuurlijk laag”

  Met de veelbelovende voorstellingen ‘Geen Kersentuin’, ‘De Gemoederen’ en ‘Een Lola’ is Compagnie Cecilia klaar voor het nieuwe najaar. En dat vanuit hun vaste stek De Expeditie bij DOK Noord waar ze een nieuwe foyer in gebruik nemen. Hun thuisbasis is de laatste jaren zelfs uitgegroeid tot de theaterhotspot van Gent. “Het is een gebouw waar iedereen zich meteen thuis voelt.”