Eén van de bijna 500 voorstellen uit de eerste fase: een drijf-in aan het Houtdok.
Volledig scherm
Eén van de bijna 500 voorstellen uit de eerste fase: een drijf-in aan het Houtdok. © rv

Van dwerggeitjes in het park tot cinema op het water: de leukste voorstellen voor het Wijkbudget

GentHet Gentse stadsbestuur voorziet een budget van 6,25 miljoen euro om de 25 wijken van Gent nog beter te maken. Sinds september konden bewoners van de eerste 11 wijken een voorstel indien, tot en met eind november. Nu de deadline verlopen is, staan er 495 voorstellen online. Het aantal alleen al toont aan dat Gentenaars creatief zijn in hart en nieren, maar de inhoud van de voorstellen tonen dat nog veel meer. Wij haalden de leukste voorstellen er alvast uit voor jou.

 1. Hannes en Freek restaureren verroeste wagen om er 20.000 kilometer mee af te leggen: “Van Engeland tot de Mongoolse Steppe en terug”
  PREMIUM
  Gent

  Hannes en Freek restaure­ren verroeste wagen om er 20.000 kilometer mee af te leggen: “Van Engeland tot de Mongoolse Steppe en terug”

  Bijna 20.000 kilometer afleggen in een auto die sinds 1994 stilstond: een nachtmerrie voor velen, maar een droom voor Hannes Lootens (30) en Freek Goethals (29) uit Gent. Deze zomer trekken ze met hun Wartburg die ouder is dan zijzelf richting de Mongoolse steppe, als onderdeel van de Mongol Rally. De auto is er intussen zo goed als klaar voor, na een grondige opknapbeurt die meer kostte dan de auto zelf.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel