Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

VACATURE: HLN zoekt misdaad- en rechtbankverslaggever voor regio Gent

Gent/MeetjeslandWil je de verhalen uit de rechtbank vertellen? Triggert het geluid van sirenes je? Wil je weten van waar die dikke zwarte rookpluim in de verte komt? En vooral: kan je de menselijke verhalen achter misdaadnieuws respectvol neerpennen? Dan is een freelancejob als misdaad- en rechtbankjournalist bij Het Laatste Nieuws ongetwijfeld iets voor jou.

 1. Gemeenteraad gaat toch gewoon maar “efficient” door, zelfs als de Rode Duivels spelen
  GENT

  Gemeente­raad gaat toch gewoon maar “efficient” door, zelfs als de Rode Duivels spelen

  De Gentse gemeenteraad stopt vandaag dan toch niet net voor 21 uur. Of wel? Dat had het gemeentebestuur bij monde van ondervoorzitter Christophe Peeters (Open Vld) beslist, zogezegd omwille van een ‘burgerinitiatief’ op de agenda, dat naar dinsdag zou verhuizen. Dat de Rode Duivels om 21u hun match spelen tegen Finland was een gelukkig toeval. Na wat weerwerk wordt er vandaag gewoon, maar “efficient” vergaderd.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 3. Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleegkundigen in India
  PREMIUM
  Gent/Lochristi

  Zó nijpend is het tekort in de zorg: Gentse rusthuizen rekruteren voortaan verpleeg­kun­di­gen in India

  Met tal van openstaande vacatures en een groot deel van het personeel dat de pensioenleeftijd nadert, zijn ook de Gentse rusthuizen naarstig op zoek naar verplegers. De gaten raken niet opgevuld. Daarom wordt nu richting Azië gekeken. Het OCMW stapt in een proefproject waarbij Indische verpleegsters in eigen land Nederlands leren om na een jaar in Gent aan de slag te gaan. Lees hier hoe dat in zijn werk zal gaan.