UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakantie

GentHet UZ Gent vermindert tijdens de kerstvakantie het aantal bedden op intensieve zorg, ondanks de vierde coronagolf. De ziekenhuisdirectie wil op die manier de vakantie die door het zorgpersoneel was aangevraagd, verzekeren. De capaciteit wordt met 20 procent verminderd op de afdeling intensieve zorg. Op de verpleegafdeling moet zelfs 25 procent van de capaciteit dicht. “Ons personeel nam vorig jaar al geen verlofdagen op in de kerstperiode, dat kunnen we niet opnieuw vragen.”

10 reacties

 • Calvin Stock

  1 maand geleden
  Ok maar dan meer zeuren over werkdruk e.d.
 • RENE CUYVERS

  1 maand geleden
  Gelijk hebben jullie als politici toch geen doortastende maatregelen durven nemen en ze in het onderwijs maar aanmodderen en hun eigen gelijk willen halen werkelijkheid die jullie elke dag ondervinden is wat anders dan palaver rond de tafel
 • Gilbert Deprez

  1 maand geleden
  Kwestie van het juiste moment kiezen .
 • Yana Rutte

  1 maand geleden
  Mooi zo... dan kunnen die mensen ook eens genieten van een welverdiend verlof. En ze zullen de balans opgemaakt hebben blijkbaar... genoeg verdiend dit jaar aan de IC bedden, dus kunnen we een stapje terug zetten. Meer moet je daar niet achter zoeken.
 • Eddy Vandenberghe

  1 maand geleden
  Ook deze mensen hebben recht op hun welverdiend verlof
 1. Vierde golf eindelijk over de piek: wat zeggen de cijfers? En wat verwacht Steven Van Gucht voor rest van deze winter?
  PREMIUM

  Vierde golf eindelijk over de piek: wat zeggen de cijfers? En wat verwacht Steven Van Gucht voor rest van deze winter?

  Eindelijk is er een beetje goed nieuws. De tunnel mag dan nog lang zijn, voor het eerst in zowat twee maanden zien we opnieuw een lichtpuntje. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht. “Het is allemaal nog pril, maar voor het eerst zien we een daling in de coronacijfers. In Vlaanderen is de epidemie lichtjes aan het krimpen”. We vroegen hem ook sinds wanneer het de goede kant opgaat. En of dan te danken is aan het overlegcomité?
 2. Wat weten we al over coronaprik voor min-12-jarigen? “6 miljoen Amerikaanse kinderen kregen al vaccin, niet één keer is alarm geslagen”
  PREMIUM

  Wat weten we al over coronaprik voor min-12-jarigen? “6 miljoen Amerikaan­se kinderen kregen al vaccin, niet één keer is alarm geslagen”

  De kans is groot dat de Hoge Gezondheidsraad op 16 december groen licht geeft voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar. Maar is het een goed idee om kleine pagadders in volle groei een prik te geven? Wat leren we van de Verenigde Staten, waar al 6 miljoen lagereschoolkinderen werden gevaccineerd? We staken ons licht op bij vaccinoloog Pierre Van Damme (UAntwerpen). “Wat de beslissing ook wordt, alles staat klaar!”